Comment

Award winning urban master planning project

Khu dân cư và dịch vụ phía Bắc hồ sinh thái Đống Đa / Công ty TNHH Thiết kế Tư vấn Xây dựng MIA

Hồ sinh thái Đống Đa nằm trong một tổng thể chung của Đô thị biển Quy Nhơn đóng góp một vai trò rất quan trọng trong thúc đẩy việc làm đẹp cho mội trường đô thị xanh và sạch hơn. Tuy nhiên, hiện nay hồ đang bị ô nhiễm nghiêm trọng bởi lượng nước thải sinh hoạt xả trực tiếp xuống hồ. Công ty TNHH Thiết kế Tư vấn Xây dựng MIA đã tiến hành thiết kế cải tạo Khu dân cư và dịch vụ phía Bắc hồ sinh thái Đống Đa nhằm trả lại cảnh quan trong lành cho khu dân cư quanh hồ.

Khu vực nhà ổ chuột và hệ thống nước thải xả trực tiếp vào hồ sinh thái Đống Đa đã làm cho hồ xuống cấp và ô nhiễm nghiêm trọng. Điều này đã làm ảnh hưởng đến hệ sinh thái của Đầm Thị Nại nói riêng và toàn bộ các hộ dân khu vực lân cận thành phố Quy Nhơn nói chung. Do đó yêu cầu bức thiết hiện nay là cần phải quy hoạch chỉnh trang khu đô thị hồ sinh thái Đống Đa.

Khi thiết kế, KTS cần phải cân nhắc kỹ hơn ngoài việc môi trường sống sạch hơn về cải tạo hệ thống xử lý thoát nước, giải pháp thiết kế đưa các mảng xanh để tạo sự gắn kết không gian xanh đô thị với khu dân cư và mặt nước của  hồ sinh thái Đống Đa.

Comment

Comment

MIA Design Studio's website refreshed

Thank you all for visiting our refreshed website.

"Less but Better" is our new slogan and work ethic  to start 2015. MIA Design creates designs with single, clever solutions.  

Also check out our Instagram and click FOLLOW. Don't be a stranger and let us know your ideas and comments. You can also subscribe and get MIA news in your mailbox. 

Enjoy! 

 

Comment

1 Comment

Kim Cuc Plaza - a QR code inspired design

Kim Cuc Plaza is a commercial building with the design idea came from the image of the QR “Quick Response” matrix code. The image of QR code is shown on the facade of the building skillfully. That creates focal points at the entrance of the building. Each 450-milimeter modular square creates unique lighting effects and artistic for the building from the inside look.

The geometry of the building is divided into two main parts:

The facades at the main entrances were completely designed with aluminum and glass walls; and the entrance halls were designed with sliding glass door. The glass walls were formed from random sized glass panels to emphasize the vertical side intentionally.

34.jpg

The upper block of the building was designed with simple shapes, white walls and 450x450 glass windows. These glass windows were arranged into many groups in different density. That makes the façade more lively but still remain the required functions of the space.

The Pavement was designed in the same contours with the outer glass wall of the first floor layout with the dark-colored stone plates in various sizes.

The materials of the pavement are local basalt and granite with the hashed surface to protect pedestrians from slipperiness

1 Comment

Tranqility…

 

Oppressive industrialized life, the feeling of being "trapped" into the rigid concrete walls, lack of natural air and light are the common problems of people in big cities. With the architects who promote quality of life, modern air conditioning system is not the solution. The solution is in the style of designing with comfort and good health at the place where you return every day.

The house which was designed with the inspiration from "resort" with natural air and light, simple but elegant details is the answer that many people are looking for. Does not require large land areas, the house is consider as a modern lifestyle house with all amenities, proximate to nature with a small courtyard garden and the outward space but still ensures the needed privacy.

For utilizing the fresh air from the garden, the long glass door of the house will be opened to "access" to the closest natural. There is also a place for the whole family gathering together after works, or on weekends or holidays. These items are selected and decorated very simple - but it's simple and sophisticated aesthetic, rather than superficial simplicity. Details, materials, items or colors are selected and moderated in moderation to bring comfort and relaxation as possible.

 

The white color of the walls, deep color of the wood, the gray color of the sofa were combined with white - black from the modern appliances such as televisions, kitchen, desk, sink, etc. to bring harmony between utility life and mental relaxation. That "Less is more" Philosophy in design was shown clearly in this house


Comment

WORD Magazine December 2013

Word Night Life Magazine Vietnam: "Anatomy of a Nightclub".

Lush Lounge Bar Saigon under the microscope.  

Lush Lounge Bar Saigon dưới ống kính của Tạp chí Word Night life Việt Nam: "Một hình mẫu nightclub".
 

Comment

Comment

BOB Magazine #113

MIA Design Studio's work for Lush Lounge Bar has been published in BOB International Magazine Of Space Design. 

Tác phẩm Lush Lounge Bar của công ty thiết kế Mia trên Tạp chí thiết kế không gian quốc tế Bob
 

Comment

5 Comments

10th Anniversary!

We are reaching a huge milestone! 1st of November we celebrate the establishment and past 10 years of success of MIA Design Studio.  

“The best way to predict your future is to create it” - Peter F. Drucker

Vào ngày 01/11, Chúng tôi đạt đến một cột mốc rất lớn kỷ niệm 10 năm thành lập  thành công của MIA Design Studio.

"Cách tốt nhất để dự đoán tương lai của bạn là thực hiện nó." - Peter F.Drucker

FACEBOOK.gif

5 Comments